Kalça enjeksiyonu
Kalça enjeksiyonu Kalça enjeksiyonu, Kalcadan enjeksiyon nasıl yapılır?, Kalçadan vurulan iğne ne kadar sürede etki eder?, Kalçadan enjeksiyona ne denir?, Popoya yağ enjeksiyonu kaç günde iyileşir?, Yanlış iğne yapıldığı nasıl anlaşılır?
Kalcadan enjeksiyon nasıl yapılır?
Kalcadan enjeksiyon nasıl yapılır?,
Enjektörü kalçaya dik bir şekilde tutarak diğer elin baş ve işaret parmakları ile deri hafifçe gerilerek iğne bu bölgeye saplanmalıdır. İğnenin damara isabet edip etmediğini anlamak için piston geri çekilip enjektöre kan gelip gelmediğine bakılmalıdır. Kalçadan vurulan iğne ne kadar sürede etki eder?
Kalçadan vurulan iğne ne kadar sürede etki eder?,
Böylelikle iğne yapıldıktan 1-2 dakika sonra ağrı kesici etkisi oluşur fakat iltihabın azalması birkaç günü bulabilir. Kalçadan enjeksiyona ne denir?
Kalçadan enjeksiyona ne denir?,
Adele (İntramüsküler/ İM Kas) İçine Enjeksiyon: Kas tabakası kan damarları açısından zengin durumda olduğundan ötürü, emilim ve yayılım deri altı enjeksiyonuna nazaran daha hızlıdır. Kas içine enjeksiyonda en çok tercih edilen bölge kalçadır. Popoya yağ enjeksiyonu kaç günde iyileşir?
Popoya yağ enjeksiyonu kaç günde iyileşir?,
Bu noktada vücut, yağ enjeksiyonunu kolaylaştırması amacıyla enjekte edilen serum sıvısını dışarıya atmaktadır. İlk bir haftanın sağlıklı bir şekilde atlatılmasıyla birlikte ağrılar hafifleyecek; hastalar, 7 – 10 günlük bir sürenin ardından oldukça rahat bir şekilde hareket edebilir hale geleceklerdir. Yanlış iğne yapıldığı nasıl anlaşılır?
Yanlış iğne yapıldığı nasıl anlaşılır?,
Yazımızda bahsettiğimiz üzere yanlış iğne yapıldığında ortaya çıkan belirtiler takip edilmelidir. Ağrı, yanma, şişlik, morarma, ateş, enfeksiyon ve solunum güçlüğü gibi belirtiler iğne yapıldıktan sonraki ilk bir iki saat içerisinde görülürse vakit kaybetmeden tıbbi yardım almalısınız. İğnenin sinire denk geldiği nasıl anlaşılır?
İğnenin sinire denk geldiği nasıl anlaşılır?,
Enjeksiyon sırasında iğnenin sinire tekabül etmesi halinde anında hasta ani, şiddetli bir ağrı duyar ve çoğu zaman bu ağrı sinir trasesi boyunca yayılır. Kalçaya yanlış iğne yapılırsa ne olur?
Kalçaya yanlış iğne yapılırsa ne olur?,
Özellikle zayıf vücut yapılı hastalarda kalçadan yapılan enjeksiyonlarda bir komplikasyon olarak siyatik sinir zedelenmesi olabilir. Yapılacak tedavi zedelenmeyi onarıcı, dolaşımı canlandırıcı, ağrıları azaltıcı nitelikte olmalıdır. Kalçadan iğne yapılınca duş alınır mı?
Kalçadan iğne yapılınca duş alınır mı?,
Steril iğnelerle yapılan uygulamadan birkaç saat sonra banyo yapılabilir, uygulama yerinin kapatılmasına gerek yoktur. İm enjeksiyon yaparken kan gelirse ne olur?
İm enjeksiyon yaparken kan gelirse ne olur?,
İğne doku içindeyken enjektör kıpırdatmadan sabit tutulur. Enjektörü tutan el sabit kalarak, deri ve derialtı tabakalarını gerdiğiniz el serbest kalarak enjektörün pistonu geri çekilerek kan gelip gelmediği kontrol edilir. Eğer kan gelirse iğne geriye çekilir ve enjektör ile ilaç yeniden değiştirilir. Kaç yaşından sonra kalçadan iğne yapılır?
Kaç yaşından sonra kalçadan iğne yapılır?,
IM enjeksiyon uygulanabilecek bölgeler ve kaslar: A- Dorsogluteal Bölge (Arka Kalça Bölgesi): Yetişkinlerde ve 3 yaş üzeri çocuklarda kullanılır ve daha çok erişkinlerde tercih edilir.